Antena 3 CNN Actualitate Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP la sosirea pe Aeroportul Otopeni

Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP la sosirea pe Aeroportul Otopeni

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP la sosirea pe Aeroportul Otopeni
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   21:06

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), a anunțat într-un comunicat de presă, ce trebuie să știe pasagerii care au certificat digital european și care sosesc pe Aeroportul Otopeni din Capitală.

Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID.

Certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.

Ce trebuie să facă cei care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă

De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România.

Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro.

Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm", a transmis CNAB.

×
Parteneri
Ajutoarele de la stat care se vor majora de la 1 martie 2024
x close