Antena 3 Actualitate Paştele la români. Obiceiuri şi tradiţie

Paştele la români. Obiceiuri şi tradiţie

de Antena3.ro    |    23 Apr 2011   •   19:06
Paştele la români. Obiceiuri şi tradiţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
Paştele, ca şi Crăciunul, este o sărbătoare foarte importantă pentru români, o sărbătoare care uneşte familia şi un bun prilej de bucurie. La acest moment sărbătorim învierea lui Iisus Hristos dar şi iertarea păcatelor.

În Duminica Învierii, obiceiul spune că la trezire, se toarnă apă rece într-un ibric, alături de un ou roşu şi un ban de argint. Omul trebuie să se spele pe faţă cu această apă, pentru a fi „roşu în obraji” şi pentru a fi bogat. Tot în această dimineaţă, majoritatea copiilor îl aşteaptă pe iepuraş cu dulciuri şi cadouri.

De asemenea, produsele specifice sărbătorii sunt duse la sfinţit, pasca, ouăle roşii, sticla de vin, o bucată de miel fript sau drob, branză, sare şi un colac cu lumânare pentru biserică.

După sfinţirea produselor, se strânge familia la masa tradiţională de Paşti, un prilej bun pentru români să sărbătorească alături de cei dragi şi prieteni dar şi pentru a vizita rude.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close