Antena 3 CNN Actualitate Care e starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Purtătorul de cuvânt al BOR face precizări

Care e starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Purtătorul de cuvânt al BOR face precizări

Patriarhul Daniel nu a putut sluji la Catedrala Patriarhală din motive de sănătate. Oficialii Bisericii Ortodoxe Române au ținut să menționeze faptul că starea sa de sănătate este una bună, contrar veștilor apărute în spațiul public.

Care e starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Purtătorul de cuvânt al BOR face precizări
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   20:45

Patriarhul a lipsit, din cauza unei "viroze uşoare", de la slujba de binecuvântare a Noului An 2023, de la Catedrala Patriarhală, mesajul acestuia fiind citit de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Purtătorul de cuvântul al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a făcut precizări despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel, duminică seară, la Antena 3 CNN.

"Starea de sănătate a Părintelui Patriarh este una bună sau foarte bună, cu excepția acestui episod de viroză, care sigur s-a banalizat și el, dat fiind procentul mare de români care au trecut prin această viroză.

Este o stare total neproblematică din punct de vedere al sănătății. (...) Astăzi așa cum ați văzut, a putut veni la biserică, se simte din ce în ce mai bine și vă pot spune că nu există nici cea mai mică îngrijorare în legătură cu starea sa de sănătate. Este ceva firesc. 

Știrea a apărut, cred, din cauza unei formulări mai puțin inspirate. Cuvântul potrivit era răceală sau viroză, nu boală", a declarat Vasile Bănescu.

Patriarhul Daniel a lipsit de la slujba de binecuvântare a Noului An 2023: "Omul superficial cere ajutorul lui Dumnezeu doar la necazuri"

"Este așadar, într-o stare bună de sănătate și sperăm că inclusiv disconfortul provocat de această viroză va dispărea cu un tratament adecvat", a mai spus el.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close