Antena 3 CNN Actualitate Patru metode prin care să scapi definitiv de balonare

Patru metode prin care să scapi definitiv de balonare

Balonarea, gazele și disconfortul abdominal au de obicei legătură cu alimentația, de aceea câteva schimbări simple vă pot ajuta să scăpați de problemă.

Patru metode prin care să scapi definitiv de balonare
10 Ian 2020   •   17:43

1. Consumați mai multe fibre. Fibrele absorb apa și ușurează digestia. Specialiştii în nutriţie vă recomandă să mâncaţi între 25 şi 35 de grame de fibre pe zi, cantitate pe care o puteţi lua din fructe proaspete, cereale şi legume de sezon. Ca să vă obişnuiţi să mâncaţi fructe şi legume, este indicat să începeţi cu cele pe care le preferaţi, scrie doctorulzilei.ro.

2. Evitați alimentele-problematice. În primul rând, reduceți consumul de zahăr deoarece excesul fermentează în intestine și creează gaze. Mâncărurile procesate precum biscuiții și sosurile conțin zahăr, de aceea trebuie să citiți eticheta și să aveți grijă să nu depășiți cinci linguri de zahăr pe zi.

Făina poate cauza de asemenea balonare chiar și în cazul celor care nu au intoleranță la gluten.

3. Mai puțin lapte. Brânza, înghețata, laptele conțin lactoză, care poate cauza gaze intestinale în exces la unele persoane. Cei care au intoleranță la lactoză ar trebui chiar să evite aceste alimente.

4. Atenție la medicamente. Lipsa bacteriilor „bune” din intestine poate cauza balonarea. Bacteriile bune, cunoscute și sub denumirea de floră intestinală, ajută la stimularea sistemului digestiv și la păstrarea celulelor sănătoase, iar antibioticele omoară flora intestinală și deregleză tot sistemul digestiv.

 

×
Subiecte în articol: balonare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close