Percheziţii în trei centre en-gross din Capitală. Comercianţii sunt suspectaţi de evaziune fiscală

de M.Z.    |    22 Noi 2012   •   08:27
Percheziţii în trei centre en-gross din Capitală. Comercianţii sunt suspectaţi de evaziune fiscală Foto: Intact Images

Peste o sută de poliţişti au descins, joi dimineaţă, la comercianţii de legume şi fructe din trei centre en-gross de la marginea Bucureştiului, fiind vizate peste 150 de societăţi comerciale.

Acţiunea este organizată de Poliţia Română şi, din punct de vedere al numărului forţelor implicate, este cea mai mare acţiune de până acum care vizează firme ce comercializează legume şi fructe.

Mai mulţi comercianţi sunt suspectaţi de evaziune fiscală în domeniul comercializării legumelor şi fructelor. Totodată, la controale se verifică şi dacă societăţile comerciale şi-au plătit taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

"Verificăm absolut toate firmele de la marginea Bucureştiului care fac importuri cu legume şi fructe şi vrem să vedem câte din aceste societăţi comerciale sunt firme fantomă folosite pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Este cea mai amplă acţiune pe care o declanşăm pe linia acestui gen de comerţ", a declarat comisarul-şef Cătălin Ioniţă, adjunctul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română, potrivit Mediafax.

La controalele care au loc la trei centre en-gross din Bucureşti şi judeţul Ilfov participă poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul celor de la serviciile de investigare a  fraudelor din Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov. De asemenea, la acţiune participă poliţişti de la ordine publică şi de la rutieră.x close