Antena 3 CNN Actualitate Peste 1,8 milioane de lei, confiscate de la Adrian şi Dana Năstase, în urma deciziei ICCJ

Peste 1,8 milioane de lei, confiscate de la Adrian şi Dana Năstase, în urma deciziei ICCJ

Peste 1,8 milioane de lei, confiscate de la Adrian şi Dana Năstase, în urma deciziei ICCJ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Ian 2014   •   18:00

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis luni, prin decizia finală din dosarul Zambaccian, confiscarea de la Adrian Năstase şi de la soţia acestuia, în părţi egale, a peste 1,8 milioane de lei.

Suma ce urmează să fie confiscată de la soţii Năstase este de 1.824.303 lei.

Prin aceeaşi decizie, completul de cinci judecători al ICCJ a decis să menţină sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând familiei Năstase, care a fost instituit de procurorii anticorupţie în 25 ianuarie 2010.

De asemenea, judecătorii au decis confiscarea a 80.489 de dolari şi 5.000 de euro, în echivalentul BNR din ziua plăţii, de la fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu, condamnată şi ea în dosarul Zambaccian.

În plus, Adrian Năstase, soţia acestuia şi Irina Jianu vor trebui să plătească câte 20.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close