Antena 3 CNN Actualitate Peste 10.000 de oameni l-au condus pe Ion Dolănescu pe ultimul drum

Peste 10.000 de oameni l-au condus pe Ion Dolănescu pe ultimul drum

Peste 10.000 de oameni l-au condus pe Ion Dolănescu pe ultimul drum
Sursa foto: Omagiu Ion Dolanescu
22 Mar 2009   •   14:03

Ion Dolănescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Belu. La ceremonie au participat aproximativ 10.000 de oameni: rude, prieteni şi simpli admiratori. Printre aceştia s-au numărat interpreţii de muzică populară: Irina loghin, Ion Lăceanu, dar şi politicieni precum Corneliu Vadim Tudor. Dimineaţă, artistul a fost omagiat la Ateneul Român, unde orchestra Lăutarii din Chişinău a susţinut un concert în onoarea sa. Cortegiul s-a deplasat apoi la Biserica ?Sf.Gheorghe cel Nou? din Capitală unde a avut loc slujba religioasă.

De la ceremonie a lipsit Maria Ciobanu, cea care i-a fost soţie lui Ion Dolanescu timp de patru ani. Interpreta de muzică populară este în statele Unite şi nu a putut participa la înmormântarea artistului.

Pe la Ateneul Român au trecut şi sâmbătă mii de români pentru a-şi lua rămas bun de la cel care a fost Ion Dolănescu. În afară de membrii familiei, cei mai mulţi au fost oameni simpli, care l-au cunoscut pe marele artist doar prin prisma cântecelor sale.

Cunoscutul interpret de muzică populară a murit joi din cauza unei afecţiuni cardiace, la vârsta de 65 de ani. Acesta a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală lângă Colea Răutu şi Anca Parghel.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ion dolanescu înmormântare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close