Antena 3 CNN Actualitate Peste 100 de nave au rămas blocate pe Dunăre din cauza stratului gros de gheaţă

Peste 100 de nave au rămas blocate pe Dunăre din cauza stratului gros de gheaţă

Peste 100 de nave au rămas blocate pe Dunăre din cauza stratului gros de gheaţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Feb 2012   •   20:35

Peste o sută de nave încărcate cu cereale sunt blocate, miercuri seară, pe Dunăre, din cauza stratului gros de gheaţă, navigaţia pe fluviu fiind oprită între porturile Bechet şi Orşova, informează Mediafax.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, miercuri s-a luat măsura închiderii porturilor Bechet şi Calafat, astfel că în zonă se aşteaptă să se formeze coloane de tiruri care nu vor putea trece Dunărea cu bacurile.
   
De altfel, navigaţia pe Dunăre este închisă între porturile Bechet şi Orşova.
  
 "Navigaţia între kilometri 1075 - 655 este închisă. Practic ultimele mişcări s-au făcut în această dimineaţă în porturile Bechet şi Calafat. Bacurile nu mai pot să treacă Dunărea",  a explicat Ghiba.
  
El a precizat că pe Dunăre, între Bechet şi Orşova, au rămas acostate în porturi sau în larg, 119 nave încărcate cu cereale sau diverse mărfuri.
  
Astfel, 19 nave sunt blocate la Calafat, 40 sunt blocate în Portul Drobeta Turnu Severin, 26 se află în Portul Orşova, opt în apropiere de Orşova, iar celelalte la Bechet.
   

 
Get Adobe Flash player×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close