Antena 3 Actualitate Peste 140.000 de contracte de muncă suspendate în România. Ministerul Muncii a făcut publice datele

Peste 140.000 de contracte de muncă suspendate în România. Ministerul Muncii a făcut publice datele

26 Iun 2020   •   13:40
Peste 140.000 de contracte de muncă suspendate în România. Ministerul Muncii a făcut publice datele
Sursa foto: pixabay

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a emis un comunicat de presă prin care prezintă datele cu privire la situația contractelor suspendate de muncă din România.

”Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic), înregistrate la Inspecția Muncii.

Până la data de 26 iunie, au fost suspendate în total 141.664 de contracte de muncă, principalele categorii fiind: 

- Hoteluri și restaurante, 34.277 contracte

- Industria prelucrătoare, 26.556 contracte

- Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, 13.264 contracte

Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială”, se arată într-un comunicat emis presei. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close