Tranşa a doua de vaccinuri Moderna ajunge sâmbătă la Institutul Cantacuzino

de Claudia Popovici    |    29 Ian 2021   •   18:50
Tranşa a doua de vaccinuri Moderna ajunge sâmbătă la Institutul Cantacuzino Hepta

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge sâmbătă la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”. Începând cu data de 1 februarie, va începe administrarea acestuia în România. Pentru acest ser rapelul se realizează la 28 de zile.

Prima tranșă de vaccinuri produse de compania Moderna, aproxivmativ 14.000 de doze a ajuns în România pe 13 ianuarie.

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge sâmbătă, 30 ianuarie, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”. 

Dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră, transportul fiind asigurat de firma producătoare. Serul va fi depozitat la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuit în centrele regionale și de vaccinare.

Începând cu data de 1 februarie, va începe administrarea vaccinului Moderna în România. Pentru acest ser rapelul se realizează la 28 de zile, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, informează mediafax.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close