Antena 3 CNN Actualitate Peste 300 de biserici din România, fără autorizația de securitate la incendiu

Peste 300 de biserici din România, fără autorizația de securitate la incendiu

Departamentul pentru Situații de Urgență prezintă anual nivelul de pregătire al lăcașelor de cult în caz de incendiu. Peste 300 de biserici din România nu respectă legea privind securitatea în caz de incendiu. Un lăcaș de cult nu poate să fie închis de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Peste 300 de biserici din România, fără autorizația de securitate la incendiu
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Dec 2021   •   16:34

2.666 de controale de prevenire a incendiilor la unități de cult au fost efectuate în ultimul an. 8.180 încălcări ale legislației privind apărarea împotriva incendiilor au fost constatate.

306 biserici controlate nu au autorizație de securitate la incendiu, potrivit Europa Liberă.

În județul Sălaj au fost descoperite cele mai multe biserici neconforme cu normele de securitate în caz de incendiu, 29. Topul este urmat de Maramureș (22), Neamț (20), Constanța (18), Brăila (17), Bacău (15), Gorj (14), Galați (14), Suceava (13), Ialomița (13).

„​Este vorba de neglijență în ultimă instanță, de tolerarea unor stări de fapt care conduc la astfel de evenimente, iar în unele situații, de lipsă de interes, nu se duce la capăt un proces de autorizare. Nu ne putem prevala de protecția divină”, a comentat Gabriel Duduc, adjunct al inspectoratului general al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru sursa citată anterior.

×
Subiecte în articol: biserici incendiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close