Antena 3 CNN Actualitate Peste 300 de localităţi din ţară, izolate din cauza zăpezii şi a gerului

Peste 300 de localităţi din ţară, izolate din cauza zăpezii şi a gerului

Peste 300 de localităţi din ţară, izolate din cauza zăpezii şi a gerului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    09 Feb 2012   •   10:39

Aproximativ 500 de localităţi din 27 de judeţe sunt afectate de condiţiile meteorologice, dintre care 310 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar, informează Agerpres.

Din cele 504 localităţi afectate, 179 de sate, cătune, cartiere sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, în zece localităţi se înregistrează disfuncţionalităţi la reţelele de comunicaţii fixe sau mobile şi 11 localităţi au probleme în asigurarea cu apă potabilă sau menajeră.

De asemenea, 529 de persoane sunt blocate în trafic sau în locuinţele proprii, dintre care 213 sunt adăpostite în spaţii puse la dispoziţie de administraţia publică locală.   

"În cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.), în baza solicitării prefecţilor din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Vrancea au fost disponibilizate de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale 22 de tone de motorină, 1,5 tone de conserve carne, 2,5 tone de conserve pateu, 24 tone de apă", a declarat Alin Maghiar, menţionând că acestea se distribuie în judeţele respective.

El a mai spus că 12 linii de cale ferată sunt închise traficului. De asemenea, circulaţia este închisă pe A2 Bucureşti-Feteşti şi pe 29 de drumuri naţionale, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionat traficul greu.

Potrivit lui Maghiar, aproximativ 4.000 de unităţi de învăţământ sunt închise temporar, iar dacă vremea va permite zborul, se va interveni joi la cazuri din Vrancea şi Buzău la care nu s-a putut ajunge în urmă cu o zi.

Meteorologii au emis cod galben de ger pentru toată ţara. Potrivit avertizării, până duminică, la ora 10.00, va fi ger în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când temperaturile minime vor fi în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.


×
Subiecte în articol: localitati sate zapada ger electricitate hrana
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close