Antena 3 CNN Actualitate Peste 4 milioane euro, pentru extinderea reţelelor apă-canal în patru cimitire

Peste 4 milioane euro, pentru extinderea reţelelor apă-canal în patru cimitire

Peste 4 milioane euro, pentru extinderea reţelelor apă-canal în patru cimitire
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   18:32
Un proiect în valoare de patru milioane de euro pentru înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei şi Sfânta Vineri a fost aprobat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează Mediafax.
 
Proiectul "Sisteme de drenare a apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi şi extinderea reţelei de apă şi canal în cimitirele lancu Nou, Ghencea, Metalurgiei si Sfânta Vineri" a fost rediscutat în şedinţa de joi a CGMB, după ce a fost respins de consiliu la sfârşitul lunii ianuarie.
 
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4.000.000, inclusiv TVA, finanţarea urmând să fie asigurată din bugetul propriu al municipalităţii. Durata lucrărilor în fiecare cimitir în parte este estimată la 12 luni.
 
În expunerea de motive a proiectului se arată că gradul de uzură al conductelor de alimentare cu apă potabilă, cât şi al celor de canalizare este foarte mare, iar reţeaua existentă este subdimensionată în raport cu cerinţele de securitate şi igienă. Toţi aceşti factori impun modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, precum şi drenarea apelor în exces, aşa cum prevede Legea 24/2007, la articolul 12.
 
Astfel, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare ar urma să fie alocaţi: 6.605.592 de lei (1.512.720 de euro) la Cimitirul Metalurgiei, 5.428.570 de lei (1.243.175 de euro) la Ghencea, 2.542.234 de lei (582.187 de euro) la Iancu Nou şi 3.200.423 de lei (732.916 de euro) la Cimitirul Sfânta Vineri, sumele incluzând TVA.
 
Cimitirele lancu Nou, Ghencea, Metalurgiei şi Sfânta Vineri se află în administrarea Primăriei Capitalei, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematorilor Umane.
 

×
Subiecte în articol: cimitir
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close