Pfizer va începe studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 la copiii cu vârste între 12 și 15 din tările defavorizate

de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   23:00
Pfizer va începe studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 la copiii cu vârste între 12 și 15 din tările defavorizate

Pfizer a anunţat, vineri, semnarea unui acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru câteva zeci de milioane de doze care urmează să ajungă în ţările defavorizate. Dozele vor fi folosite într-un studiu clinic privind vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au fost înscrişi pe liste speciale.

Studiul, anunţat în luna octombrie a anului trecut, are peste 2000 de participanţi, şi se efectuează pentru a se extinde utilizarea serului pe grupe de vârstă.

În prezent, din cauza lipsei informaţiilor din studii, vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani.

Acordul dintre Pfizer şi OMS presupune livrarea, prin programul COVAX, creat de OMS, a 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, cu accent pe ţările defavorizate.

"Cele 40 de milioane de doze anunţate azi (n.r vineri) vor fi vândute pe o bază non-profit. Este vorba despre un acord iniţial. Mai multe doze ar putea fi vândute prin programul COVAX în viitor”, a spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla potrivit TheGuardian.

Prin programul COVAX, OMS a semnat acorduri pentru sute de milioane de doze pentru a fi vaccinaţi oameni din ţările defavorizate. Administarea serurilor nu a început încă, pentru că doar Pfizer a care a primit, pănă acum, aprobarea OMS pentru utilizare de urgenţă.

"Noul acord cu această companie ar trebui să permită ca vaccinarea să înceapă în februarie, pentru lucrătorii sanitari”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close