Antena 3 CNN Actualitate Piaţa Unirii din Bucureşti s-ar putea prăbuşi în orice moment | Expertiza tehnică a dezvăluit un grad de risc ridicat

Piaţa Unirii din Bucureşti s-ar putea prăbuşi în orice moment | Expertiza tehnică a dezvăluit un grad de risc ridicat

Cel mai important nod rutier de suprafaţă din Bucureşti este la un pas de prăbuşire.

de Ştefan Petrică    |    21 Ian 2023   •   09:45

Expertiza tehnică a arătat că planşeul din Piaţa Unirii este încadrat în gradul de risc 4 din 5, iar zecile de mii de oameni care trec în fiecare zi prin centrul Capitalei sunt în pericol.

Piața Unirii este una dintre cele mai importante zone din București. Aici se regăsesc limitele a trei sectoare, două magistrale importante de metrou, zeci de blocuri și multe clădiri de birouri.

Dacă planșeul Pieței Unirii ar ceda într-o zi, cel mai mare pericol ar fi în stație de metrou Piața Unirii, unde mii de oameni tranzitează centrul Capitalei în fiecare oră din timpul zilei.

Specialiștii spun că s-ar putea prelungi durata de viață a planșeului cu 10 sau 15 ani, însă am ajunge în același punct. Practic, toată zona din Piața Unirii și cu tot ce înseamnă infrastructură subterană trebuie înlocuită.

Citeşte şi: Noi măsuri de semnalizare şi avertizare referitoare la limita de înălţime din Pasajul Unirii

"Ar fi ceva groaznic, la câte maşini sunt în zonă", a declarat un cetăţean.

În urmă cu două zile au apărut și primele tasări de suprafață. Ancheta a arătat că apa infiltrată în asfalt provenea dintr-o conductă de apă la care nu se mai făcuseră lucrări de 40 de ani.

×
Subiecte în articol: Piata Unirii scufundată
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close