Antena 3 CNN Actualitate PICCJ: Căbulea i-a cerut lui Manoloiu să scrie că nu-şi poate asuma numărul de alegători

PICCJ: Căbulea i-a cerut lui Manoloiu să scrie că nu-şi poate asuma numărul de alegători

PICCJ: Căbulea i-a cerut lui Manoloiu să scrie că nu-şi poate asuma numărul de alegători
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    08 Aug 2012   •   17:17

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, secretarul de stat Nicolae Căbulea, a venit, miercuri după-amiază, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiat în dosarul în care şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu, este cercetat pentru abuz în serviciu, scrie Mediafax.

Ioan Nicolae Căbulea a fost pus sub învinuire miercuri de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în dosarul listelor electorale folosite la referendum.
   
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Ioan Căbulea, în data de 1 august 2012, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv de asigurare a continuităţii conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu ştiinţă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile ce îi reveneau.
   
'Astfel, învinuitul Căbulea Ioan Nicolae a dispus învinuitului Manoloiu Constantin - chestor de poliţie şi director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date - să întocmească un act oficial, respectiv adresa nr.3479199, conform căreia Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, în data de 2 august 2012 învinuitul Căbulea Ioan Nicolae a semnat adresa oficială nr.74619/VPD către Curtea Constituţională a României prin care a transmis înscrisul anterior menţionat, care a fost întocmit din dispoziţia sa, prin încălcarea legislaţiei în materie', transmite Parchetul General.
   
Potrivit sursei, 'încălcările dispoziţiilor legale în materie sunt evidente, întrucât potrivit art.5 din H.G. nr.682/07.07.2012, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, selectează şi prelucrează datele privind cetăţenii cu drept de vot, tipăreşte şi pune la dispoziţia primarilor listele electorale permanente actualizate, în două exemplare, şi copii de pe acestea, în trei exemplare, iar învinuitul Căbulea Ioan Nicolae, chestor principal de poliţie, secretar de stat, şef al Departamentului ordine şi siguranţă publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a făcut parte, pe întreaga desfăşurare a referendumului naţional, din Comisia Tehnică Centrală înfiinţată prin hotărârea Guvernului României sus-menţionată'.

Parchetul instanţei supreme verifică dacă listele electorale permanente pentru referendum şi înscrisurile transmise Curţii Constituţionale conţin date nereale de natură să atragă răspunderea penală a autorilor.

Citeşte şi: Chestorul Manoloiu, AMENINŢAT de Traian Băsescu în direct
 

×
Subiecte în articol: secretar de stat abuz in serviciu
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close