Antena 3 CNN Actualitate El este pilotul care a murit după ce un avion s-a prăbușit în județul Prahova. Avea peste 10.000 de ore de zbor

El este pilotul care a murit după ce un avion s-a prăbușit în județul Prahova. Avea peste 10.000 de ore de zbor

Un avion de acrobație s-a prăbușit astăzi în comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova. Pilotul a murit în urma impactului.

El este pilotul care a murit după ce un avion s-a prăbușit în județul Prahova. Avea peste 10.000 de ore de zbor
de Andreea Cigolea    |    26 Mar 2022   •   16:34

Pilotul se numea Dan Stefanescu și fost comandant la Blue Air și TAROM. Informația a fost confirmată ISU catre ACC BUCURESTI ROMATSA.

Când au ajuns autoritățile la fața locului, pilotul în vârstă de 55 de ani era decedat.

Pilotul făcea acrobatii, era un zbor de antrenament și din primele informații motorul a cedat. 

În avionul prăbușit se afla doar pilotul, potrivt ISU Prahova.

Serviciul 112 Prahova informează că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp lângă Strejnic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dan Ștefănescu - aripa dreapta lacarii Acrobati, Pilot Comandant pe Airbus 310 la compania Tarom, peste 10.000 ore de zbor, component al Lotului National de Acrobatie, Campion National Acrobatie si Aterizare la Punct fix; Maestru al Sportului la bor cu Motor. A pilotat peste 20 tipuri de avioane.

„Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a , în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit reprezentanților ministerului, Dan Ștefănescu era nelipsit la show-urile aeriene, uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52, la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.

„Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018. Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobației, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor”, se mai arată în mesajul MApN.

×
Subiecte în articol: avion prahova Dan Ştefănescu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close