Antena 3 CNN Actualitate Piloții avionului ”fantomă” care a survolat România sunt de negăsit. Aeronava ar fi fost furată

Piloții avionului ”fantomă” care a survolat România sunt de negăsit. Aeronava ar fi fost furată

Cei doi indivizi care au pilotat ”avionul fantomă” ce a survolat ilegal România, dar și alte două țări NATO, sunt încă de negăsit.

Piloții avionului ”fantomă” care a survolat România sunt de negăsit. Aeronava ar fi fost furată
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    10 Iun 2022   •   08:10

Autoritățile bulgare continuă cercetările după ce mai mulți polițiști i-ar fi văzut pe cei doi bărbați. 

Aeronava, produsă în urmă cu 60 de ani, ar fi fost furată, potrivit unor surse, și ar fi aterizat în Bulgaria ca să alimenteze. 

Avionul de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau două persoane a decolat din Ucraina, dinspre zona Debrecen, în jurul orei 17:30, fără a avea un plan de zbor aprobat și fără a avea pornite mijloacele electronice de identificare. 

Aeronava a fost rapid interceptată de două aeronave militare ale forțelor aeriene ungare, iar mai apoi de două aeronave F16 ale forțelor aeriene ale Statelor Unite. Însă nu a răspuns semnalelor. 

La ora 19:00, avionul a intrat în spațiul aerian al Serbiei iar 10 minute mai târziu a ajuns și pe teritoriul Bulgariei unde a fost găsit. 

Din primele informații se pare că în momentul în care polițiștii bulgari au ajuns lângă avion l-au găsit acoperit cu o pânză, cu blocaje puse la roată dar și cu motoarele calde, semn că cei care au pilotat avionul nu puteau să se afle foarte departe. 

În acest moment, polițiștii încearcă să afle dacă piloții au plecat pe jos sau dacă aveau pe cineva care le-ar fi putut asigura evacuarea din zonă cât mai rapid. 

Procurorii din Sofia au deschis o anchetă după acest eveniment aviatic. Ministrul Apărării bulgar a încercat să liniștească populația și a spus că nu există nici o amenințare la adresa unei ținte civile sau comerciale dar există totuși mai multe întrebări: care a fost scopul zborului, cine sunt cei de la bord și cum au reușit să scape?

×
Subiecte în articol: avion
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close