Antena 3 CNN Actualitate Piramidele din Egipt ar putea ajunge la Giurgiu într-un milion de ani

Piramidele din Egipt ar putea ajunge la Giurgiu într-un milion de ani

Piramidele din Egipt ar putea ajunge la Giurgiu într-un milion de ani
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Apr 2011   •   21:26
Piramidele egiptenilor vin peste noi. Milimetru cu milimetru, în fiecare an. Este teoria unui cercetător olandez, care susţine că Europa se scufundă încetul cu încetul sub Africa.

Putem privi pământul exact ca pe un autobuz muncitoresc, la prima oră a zilei. Nu mai ai loc să arunci o insulă. Plăcile tectonice sunt exact ca nişte călători nemulţumiţi. Unii mai corpolenţi, alţii mai firavi. Toţi se înghesuie, îşi dau coate şi se calcă pe bombeuri.

Câteodată, se mai şi cutremură de furie. Dar două plăci tectonice au deja o problemă personală. De milioane de ani, placa Eurasiei calcă placa Africii. Asta până acum. Africa s-a ridicat de pe scaun şi începe să ţină Europa sub papuc.

Cercetătorul de origine olandeză, Rinus Wortel, este convins că Africa nu are puterea de a strivi uriaşa Eurasie. Dar se poate apropia periculos de ea, în aşa-numitul proces de subducţie.

Astfel, dacă aveţi vreun yacht pe Marea Mediterană, ar trebui să-l mutaţi urgent. Marea ar putea dispărea şi vă veţi trezi astfel cu yacht-ul cocoţat pe o piramidă.

Şi apropo de piramide. Să nu vă mire dacă acestea vor ajunge undeva pe la Giurgiu. Să nu vă faceţi prea multe griji. Acest proces se va întinde pe o perioadă de cel puţin un milion de ani.

Cine ştie? Poate că atunci Pământul va fi doar un cartier al unui oraş galactic, pe care am putea să-l denumim încă de pe acum - Giurgiu.
 

×
Subiecte în articol: Egipt africa Giurgiu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close