Antena 3 CNN Actualitate Șase plaje din România au primit distincția "Blue Flag". Ce le diferențiază pe acestea

Șase plaje din România au primit distincția "Blue Flag". Ce le diferențiază pe acestea

Șase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta ”Blue Flag”. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Șase plaje din România au primit distincția "Blue Flag". Ce le diferențiază pe acestea
Sursa foto: Facebook/Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
de Alexandra Axinia    |    30 Iun 2023   •   13:02

Turiștii se pot bucura de șase plaje din stațiunile Mamaia, Năvodari, Eforie și Olimp cu eticheta „Blue Flag”. Este vorba de plajele Vega Vintage din stațiunea Mamaia, Marina Regia și Phoenicia din Năvodari, Citadel și Azur aflate în Eforie, precum și Phoenicia Blue View care își așteaptă turiștii în Olimp.

”O noutate, față de sezonul trecut, este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative și generale ale programului.

Acestea fac referire la educația ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului și siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida și obține eticheta , în 2024”, se arată într-un comunicat al Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

Citește și: Prima navă multirol de căutare-salvare a persoanelor dispărute pe mare, a fost lansată astăzi, pe șantierul naval Galați

Programul "Blue Flag", cunoscut în România, "Steagul Albastru", a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum și de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

Avantajele unei plaje cu Steag Albastru

  • deţinerea unui simbol ecologic (etichetă ecologică), vizibil şi recunoscut la nivel internaţional;
  • posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei;
  • atragerea turiștilor străini care caută cu predilecție aceste plaje, „Blue Flag” bucurându-se de o largă recunoaştere internaţională

Conform Mediafax, "Blue Flag" se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice și navelor de agrement turistic. România a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004

Pentru a primi distincția, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje și 38 de criterii pentru porturile de agrement. 

×
Subiecte în articol: plaje litoralul romanesc blue flag
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close