Antena 3 Actualitate Plângerea penală a OPSPI împotriva lui Diaconescu a fost depusă la PICCJ

Plângerea penală a OPSPI împotriva lui Diaconescu a fost depusă la PICCJ

03 Oct 2012   •   18:19
Plângerea penală a OPSPI împotriva lui Diaconescu a fost depusă la PICCJ

Procurorul Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), a declarat că plângerea împotriva lui Dan Diaconescu a fost depusă, urmând a fi examinată şi a se stabili competenţa în raport de obiectul ei şi valoarea prejudiciului, informează Mediafax.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a anunţat că va sesiza miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.
   
Un reprezentant al OPSPI a venit la Parchetul instanţei supreme, miercuri, în jurul orei 15.30 pentru a depune sesizarea.
   
Acesta a văzut că programul de lucru pentru relaţia cu publicul şi pentru depunerea sesizărilor s-a încheiat la ora 15.00, moment în care a plecat, fără să facă declaraţii jurnaliştilor aflaţi la sediul PICCJ.

Contactat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al PICCJ, Ramona Bulcu, a precizat că plângerea OPSPI a fost depusă, fiind examinată pentru a se stabilit competenţa structurii de Parchet ce va face investigaţii, în raport de obiectul plângerii şi de valoarea prejudiciului.
   
"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
   
Dan Diaconescu a fost declarat câştigător, în urmă cu aproape două săptămâni, al licitaţiei pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
   
Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, întrucât Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi că deţine suma pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.
   Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close