Antena 3 CNN Actualitate Cum era plănuit atentatul terorist de la Târgu Secuiesc. Bomba urma să fie amplasată într-un coş de gunoi

Cum era plănuit atentatul terorist de la Târgu Secuiesc. Bomba urma să fie amplasată într-un coş de gunoi

Cum era plănuit atentatul terorist de la Târgu Secuiesc. Bomba urma să fie amplasată într-un coş de gunoi
02 Dec 2015   •   11:09

Atentatul terorist dejucat de la Târgu Secuiesc urma să fie pus în aplicare cu ajutorul unui telefon și a unei cartele noi. Ulterior, acestea puteau fi distruse.


”Numitul (...) a afirmat că după acțiune "o să se spună că Târgu Secuiesc a fost atacat de teroriști". (...) a insistat că "trebuie să facem o încercare, nu mănânci pizza cu poftă, doar o guști, vezi cum e", termenul de "pizza„ fiind folosit cu referire la dispozitivul exploziv improvizat, H. I. afirmând că "ar merita să facem, măcar să acumulăm experiență", se arată în Referatul procurorilor.
 
Momentul exact când urma să fie detonată bomba urma să fie decis în funcţie de modul de desfăşurare a paradei militare. 

Beke Istvan a afirmat că de pe telefonul mobil poate accesa camera video amplasată în exteriorul magazinului său situat în centrul localității Târgu Secuiesc și că va putea urmări marșul de ziua națională a României și detona dispozitivul exploziv improvizat de la distanță, "chiar dacă va fi plecat din localitate cu familia", mai spun procurorii.

Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării extremiste HVIM au pregătit din timp atentatul pe care urmau să îl pună în aplicare de Ziua Naţioanlă a României, în Târgul Secuiesc. 
 
Beke Istvan a fost desemnat să se ocupe de construirea dispozitivului. Acesta plănuia un sistem prin care să se aprindă cel puţin 3-4 patarde simultan. 
 
Bomba urma să fie amplasată într-un coş de gunoi din centrul oraşului, exact pe traseul de deplasare al paradei militare
 
În casa extremistului maghiar au fost găsite materiale explozive, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar şi dispozitive de iniţiere şi temporizare a impulsurilor electronice.
 
Într-un comunicat postat online, Mişcarea celor 64 de Comitate a respins acuzaţiile procurorilor şi susţine că la locuinţa extremistului maghiar nu au fost descoperite materiale explozive.

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close