Antena 3 CNN Actualitate Ce planuri are noul manager al Spitalului Piatra-Neamț: ''Primele măsuri vor fi luate în legătură cu secția de Terapia Intensivă''

Ce planuri are noul manager al Spitalului Piatra-Neamț: ''Primele măsuri vor fi luate în legătură cu secția de Terapia Intensivă''

Ies la iveală informaţii noi din ancheta tragediei de la Piatra-Neamț. Potrivit unor surse, procurorii ar fi identificat trei aparate medicale suspecte de la care a izbucnit acest incendiu. Tot pe surse aflăm că nu a fost o explozie, dar incendiul s-a extis rapid, din cauza încărcăturii cu oxigen. În acest moment mai sunt de indentificat două victime.

Ce planuri are noul manager al Spitalului Piatra-Neamț: ''Primele măsuri vor fi luate în legătură cu secția de Terapia Intensivă''
de Iulia Gorgorin    |    17 Noi 2020   •   17:10

Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, medicul Cristina Atănăsoaie, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre primele măsuri pe care le va lua odată cu noua sa funcţie.

Primele măsuri vor fi luate în legătură cu secția de Terapia Intensivă, în legătura cu renovarea ei

''Deocamdată, eu am acceptat propunerea colegilor de a prelua acest post de manager interimar până la organizarea concursului. Nu am primit încă decizia, dar primele măsuri vor fi luate în legătură cu secția de Terapia Intensivă, în legătură cu renovarea ei și cu rezolvarea problemei care este întradevăr îngrozitoare. Cred că traversăm cele mai grele momente ale Spitalului Județean din toată istoria lui.

Voi face o primă evaluare cât de repede se poate împreună cu echipa din conducerea spitalului, cu restul membrilor comitetului director și apoi vă voi da amănunte. Îmi e foarte greu să vă spun acum în ce stare sunt instalațiile spitalului. Ce știu de acum doi ani, de când am mai fost manager este că s-au mai făcut renovări, reparații de-a lungul anilor, dar acum nu pot să vă spun exact care e starea.

Suntem foarte marcați de ceea ce s-a întâmplat și mai ales de faptul că și-au pierdut viața într-un mod îngrozitor zece persoane, și nu mai vorbesc de colegul nostru care este în stare gravă în Belgia. Așteptăm în fiecare zi cu sufletul la gură vești bune despre el. Suntem speriați. Este foarte greu să ne descurcăm în aceste momente.Cred și acesta este un motiv pentru care am preluat funcția. Nu știu, trebuie să încercăm să facem ceva, să ne adunăm și să lucrăm în continuare.

Ce spune noul manager despre problema la instalațiile electrice

''Cred că pe fondul suprasolicitării. De când spitalul este suport COVID, au apărut mai multe aparate, așa-zisele concentratoare de oxigen, pentru că ce aveam noi nu erau de ajuns pentru pacienții bolanvi de COVID. S-ar putea ca instalația electrică să fie suprasolicitată, numai că nu pot să spun sigur, nu mă pricep. Specialiștii vor da verdictul la finalul anchetei'', a spus Cristina Atănăsoaie, manager interimar Spitalul Piatra-Neamţ.

Cristina Atănăsoaie este medic de medicină internă şi a mai fost manager interimar al spitalului în perioada iulie 2017-iulie 2018.

×
Subiecte în articol: spital manager Piatra Neamț
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close