Antena 3 CNN Actualitate Ploile continuă să facă ravagii în ţară. Sute de case, inundate în Sfântu Gheorghe şi Câmpulung Muscel

Ploile continuă să facă ravagii în ţară. Sute de case, inundate în Sfântu Gheorghe şi Câmpulung Muscel

Ploile continuă să facă ravagii în ţară. Sute de case, inundate în Sfântu Gheorghe şi Câmpulung Muscel
04 Iul 2010   •   11:16

 

Apele nu contenesc să creeze probleme în ţară. Furia şuvoaielor s-a abătut şi sâmbătă asupra mai multor localităţi. Localitatea Sfântu Gheorghe din Covasna a fost afectată cel mai rău de ploile torenţiale.

Sute de case au fost inundate la Sfântu Gheorghe. Între ele, chiar sediile Poliţiei şi Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Zeci de autoturisme sunt devastate la doar 500 de metri de centrul oraşului.

Unsprezece persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Disperarea oamenilor era cât pe ce să îi facă să spargă digul din apropiere ca să lase apa să treacă mai departe. Până la urmă au fost convinşi să nu facă asta şi pompierii i-au ajutat să scoată apa din curţi şi case.

O ploaie de o jumătate de oră a fost suficientă pentru a inunda Câmpulung Muscel. Cantitatea de apă a ajuns la şaptezeci de litri pe metrul pătrat. Un rîu care înconjoară oraşul a ieşit din matcă , iar, în unele cartiere, apa a fost chiar de un metru. Cîteva zeci de familii au cerut ajutor pompierilor după ce curţile li s-au umplut de apă.

Ploile au făcut ravagii în judeţul Hunedoara. Circulaţia pe drumul naţional 76, între Deva şi Brad, a fost paralizată mai multe ore.

O bătrână a fost surprinsă de puhoaie şi s-a agăţat de un gard ca să nu fie luată de ape. A fost nevoie de un excavator să o scoată de acolo.

Fotografii trimise de unul dintre cititorii antena3.ro pe adresa noastră.

Foto: Antena 3

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close