Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română: "Nu accelera spre vacanţă, altfel riști să rămâi doar cu o vedere din spital"

Poliţia Română: "Nu accelera spre vacanţă, altfel riști să rămâi doar cu o vedere din spital"

Poliţiştii au amplasat un pat de spital la o benzinărie de lângă Autostrada Soarelui, acolo unde a fost lansată campania "Vedere din spital", pentru a atrage atenţia şoferilor asupra riscurilor la care se expun atunci când "calcă prea tare pedala de accelerație" pentru a ajunge mai repede la mare.

Poliţia Română: "Nu accelera spre vacanţă, altfel riști să rămâi doar cu o vedere din spital"
Sursa foto: Facebook Poliţia Română
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2021   •   18:03

Campania "Vedere din spital" se desfăşoară la nivel naţional în perioada 10 august - 30 septembrie 2021. În cadrul acesteia, Poliţia Rutieră va realiza acţiuni punctuale, astfel încât participanţii la trafic să conştientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanţa, nu adaptează viteza de deplasare la condiţiile de drum şi mai ales nu respectă limita de viteză.

„Anual, viteza neadaptată la condiţiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave.

Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conştienţi de riscul la care se expun dacă depăşesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile şi dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului.

Aşadar, Poliţia Română le recomandă şoferilor, pentru a preveni accidentele de circulaţie şi în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi să circule cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum", notează Poliţia Română.

Printre acţiuni se numără distribuirea de flyere, difuzarea la nivel naţional a unui spot radio, postări pe reţele de socializare şi plasări de anunţuri "false" pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune, care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro.

Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare.

„Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital", a mai transmis Poliţia Română.

"Marea este acolo, nu pleacă nicăieri! Nu accelera spre vacanță, altfel riști să rămâi doar cu o vedere din spital”

„VEDERE DIN SPITAL”

Marea este acolo, nu pleacă nicăieri! NU accelera, dacă îți dorești să o vezi live, altfel riști să rămâi doar cu o „VEDERE DIN SPITAL”. Campanie desfășurată la nivel național, prin care șoferii trebuie să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța în trafic, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză. https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/campania-vedere-din-spital #PolițiaRomână

Publicată de Poliția Română pe Marţi, 10 august 2021

×
Subiecte în articol: Vedere din spital viteze Campanie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close