Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a fugit din ţară

Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a fugit din ţară

Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a ieșit din ţară în această dimineaţă şi subliniază că nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții. Ea a primit azi sentința de condamnare definitivă în dosarul Gala Bute, dar nu a fost găsită de polițiști la niciuna dintre adresele la care are proprietăți, astfel că a fost dată în urmărire generală.

Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a fugit din ţară
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Marian Ilie
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   17:32

Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. Potrivit surselor Antena 3, aceasta ar fi plecat deja din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață, după ce instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a ieșit din ţară în această dimineaţă şi subliniază că nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

"Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați.

Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați.

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire.

Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive.

Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei", spune Poliţia Română în cadrul unui comunicat. 

Ultimele imagini cu Elena Udrea în România, înainte de condamnare

Elena Udrea a fost condamnată astăzi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentința pronunțată de complet în sala de judecată este definitivă, după ce instanța a respins contestația în anulare.

Potrivit surselor Antena 3, Elena Udrea ar fi părăsit, însă, deja țara pe la Vama Giurgiu. În urmă cu doar câteva zile, paparazzi Mediaflux.ro au fotografiat-o pe Elena Udrea, în zona de Nord a Capitalei, în timp ce se grăbea să ajungă la un prânz cu un grup de apropiați.

În ciuda faptului că, din punct de vedere vestimentar, Elena Udrea și-a păstrat gusturile fine și costisitoare, fostul ministru era destul de agitat, notează sursa citată. Imaginile ar arăta că fostul politician era de pe atunci măcinat de gânduri.

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea dosar gala bute
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close