Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii de frontieră au descoperit şase migranți afgani într-un TIR plin cu jucării de pluș

Polițiștii de frontieră au descoperit şase migranți afgani într-un TIR plin cu jucării de pluș

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au găsit într-un TIR încărcat cu jucării de pluș șase migranți afgani care solicitaseră azil în România.

Polițiștii de frontieră au descoperit şase migranți afgani într-un TIR plin cu jucării de pluș
Sursa foto: pixabay.com/publicdomainpictures
de Silvia Preda    |    01 Noi 2021   •   16:22

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat şase cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu jucării de pluș.

"La sfârșitul săptămânii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Republica Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării de pluș pentru societăți din Franța", informează politiadefrontiera.ro.

Afgani găsiţi într-un TIR încărcat cu jucării de pluş

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

"Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, solicitanți de azil în țara noastră", arată comunicatul citat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile ce se impun.

×
Subiecte în articol: Nadlac afgani jucarii
Parteneri
Un jandarm din Braşov a fost omorât. Criminalul, găsit inconştient
x close