Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii ameninţă cu proteste până la sfârşitul anului: "Vom ieşi în stradă lună de lună!"

Poliţiştii ameninţă cu proteste până la sfârşitul anului: "Vom ieşi în stradă lună de lună!"

Poliţiştii pregătesc un val de manifestaţii până la final de an. Vor să protesteze lună de lună până când cererile lor vor fi ascultate de guvernanţi.

Poliţiştii ameninţă cu proteste până la sfârşitul anului: "Vom ieşi în stradă lună de lună!"
de Iulia Gorgorin    |    28 Aug 2022   •   12:45

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbi astăzi, în exclusivitate la Antena 3, despre ce revendicări au poliţiştii.

Acesta a spus că săptămâna viitoare va fi anunţat un calendar al protestelor care vor fi până la sfârșitul anului, pentru ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: "Vom protesta până la finalul anului"

"Într-adevăr, vom protesta până la finalul anului. Săptămâna aceasta vom anunţa un calendar de proteste până în luna decembrie a anului 2022 şi concomitent vom aplica şi forme de protest complementare. 

În funcţie de fiecare judeţ, colegii îşi vor alege una dintre formele de protest dintre cele pe care noi le-am mai anunţat de-a lungul timpului, respectiv aplicarea exclusivă a avertismentelor scrise în loc de amenzi, refuzul de efectuare a orelor suplimentare sau refuzul de a îndeplini şi alte sarcini sau atribuţii suplimentare şi asta pentru că, din cauza lipsei de personal colegii noştri asigură practic munca pentru 2 sau chiar 3 colegi care lipsesc de la muncă, din cauza deficitului mare pe care îl avem în momentul de faţă.

Vorbim de peste 20% şi asta în condiţiile în care ne raportăm la organigramele existente, care au fost realizate în anii 2000, fără să luăm în considerare cifrele pe ceea ce înseamnă creşterea situaţiei operative pe numărul de infracţiuni şi pe dinamica infracţionalităţii cu care ne confruntăm în momentul de faţă", a anunţat Cosmin Andreica liderul Sindicatului Europol.

EUROPOL: "Polițiștii vor primi ca restanță sume brute cuprinse între 200 și 350 lei

"Polițiștii vor primi ca restanță sume brute cuprinse între 200 și 350 lei ( 120-200 lei net aproximativ) în condițiile în care salariile sunt înghețate de doi ani de zile, sporurile salariale sunt raportate în continuare la anul de referință 2009, adică în urmă cu 13 ani, iar prețurile la carburant, energie sau alimentele de bază au explodat în numai câteva luni. Așa cum în mod eronat s-a mediatizat în presă, aceasta nu este o  majorare salarială, ci este plata parțială a unei restanțe salariale pe care Guvernul trebuia să o pună în plată în urmă cu doi ani.

Plata acestor firimituri pe care Guvernul a decis să le acorde, vor fi puse în plată pe data de 14 septembrie.  Nu ne vom opri aici și vom avea un calendar ar protestelor până la sfârșitul anului și ne vom folosi de toate pârghiile pentru ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate.

Viitorul ne aparține", au transmis reprezentanţii Sindicatului EUROPOL într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: politisti proteste cosmin andreica Europol
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close