Antena 3 CNN Actualitate Un pompier din Iaşi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru că nu a ascultat de şeful lui

Un pompier din Iaşi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru că nu a ascultat de şeful lui

Un pompier din Iaşi a plătit scump faptul că nu a ascultat un ordin de serviciu venit din partea unui superior. Bărbatul a primit din partea instanţei o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Un pompier din Iaşi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru că nu a ascultat de şeful lui
de Claudia Popovici    |    13 Noi 2020   •   20:50

Angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a venit într-o zi băut la serviciu. Colegii şi superiorii l-au mirosit, iar unul din şefi i-a cerut să sufle în aparatul etilotest.

Pompierul a refuzat acest lucru inventând tot felul de motive, ba că îi este rău, ba că are febră. Fapta este cu atât mai gravă cu cât militarul în cauză este şi şofer pe autospeciala de pompieri.

Şefii nu i-au trecut cu vederea actul de insubordonare şi l-au denunţat procurorilor Parchetului Militar.

Fapta a avut loc pe 18 iulie 2019, iar pedeapsa pentru pompier a venit abia acum: un an şi şase luni de închisoare cu amânarea pedepsei.

Pentru că risca să primească o pedeapsă cu executare, pompierul a semnat în cele din urmă un acord de recunoaştere a vinovăţiei în faţa procurorilor militari.

El le-a spus anchetatorilor că a refuzat testul pentru că băuse cu o zi în urmă şi se temea că aparatul îi va arăta că a consumat alcool, anunţă ziaruldeiasi.ro.

Potrivit procedurilor, angajaţii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă pot fi supuşi, inopinat, la serviciu, la astfel de teste.

Pompierul a fost obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close