Antena 3 CNN Actualitate Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel

Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel

Un pompier din Argeş aflat în vacanţă cu familia în staţiunea Albena, din Bulgaria, a devenit erou după ce a salvat de la înec un turist, tot român, care zăcea inconştient în piscina hotelului. Patronul hotelului şi poliţiştii români au postat pe Facebook un mesaj de mulţumire.

Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel
Sursa foto: Facebook MAI România
de Claudia Popovici    |    06 Sep 2020   •   14:34

Evenimentul a avut loc în staţiunea Albena din Bulgaria, unde plutonierul adjutant Nicolae Căplănuşi, de la Departamentul de Pompieri Câmpulung, era în vacanţă cu familia.

Aflat pe terasa hotelului, pompierul a fost alertat de strigatele de ajutor în limba română care veneau dinspre piscina din apropiere. Bărbatul a observat o persoană aflată în stare de inconstienţă, care era pe cale să se înece. 

"Nu a ezitat nicio clipă, a sărit îmbrăcat şi l-a scos pe bărbat în grabă din apă. Începuse să se invineţească şi nu respira, salvatorul i-a aplicat manevrele învăţate la cursul de prim ajutor, iar bărbatul a început să elimine apa din plămâni şi să tragă aer puternic dintr-o dată. Omul a fost salvat!",  au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Salvatorul a mărturisit că şi-a făcut datoria, ca de fiecare dată.

"Bărbatul era inconştient şi l-am scos repede la mal pentru a-i face manevrele de resuscitare. Am facut manevrele conform manualului şi mulţumesc lui Dumnezeu că victima a devenit conştientă după câteva minute ", a spus pompierul pentru epitesti.ro 

Potrivit ISU Arges, "Plutonierul adjutant Nicolae Căplănuşi nu este la prima viaţă salvată. El este salvator prin definiţie. Are o experienţă de peste 14 ani, la ISU Argeş, şi sute de vieţi salvate la locul de muncă şi când era in concediu. În 2011 a salvat o persoană care se înecase cu o bucată de carne, iar anul acesta se afla în trafic când o autocamionetă a luat foc, acesta s-a asigurat că participanţii la trafic nu vor fi victimele unei posibile explozii."

În semn de recunoştinta pentru spiritul său civic, managerii hotelului si-au exprimat public multumirea printr-o fotografie postată pe reţelele de socializare.

Fotografia a fost preluată şi de către MAI şi postată pe pagina oficială de Facebook cu mesajul " Îți mulțumim și noi, Salvatorule, pentru că ai fost OMUL potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. Concediu plăcut în continuare, Nicolae!"

×
Subiecte în articol: pompier român
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close