Antena 3 Actualitate Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel

Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel

de Claudia Popovici    |    06 Sep 2020   •   14:34
Pompier român, erou în Bulgaria după ce a salvat un turist de la înec, din piscina unui hotel
Sursa foto: Facebook MAI România

Un pompier din Argeş aflat în vacanţă cu familia în staţiunea Albena, din Bulgaria, a devenit erou după ce a salvat de la înec un turist, tot român, care zăcea inconştient în piscina hotelului. Patronul hotelului şi poliţiştii români au postat pe Facebook un mesaj de mulţumire.

Evenimentul a avut loc în staţiunea Albena din Bulgaria, unde plutonierul adjutant Nicolae Căplănuşi, de la Departamentul de Pompieri Câmpulung, era în vacanţă cu familia.

Aflat pe terasa hotelului, pompierul a fost alertat de strigatele de ajutor în limba română care veneau dinspre piscina din apropiere. Bărbatul a observat o persoană aflată în stare de inconstienţă, care era pe cale să se înece. 

"Nu a ezitat nicio clipă, a sărit îmbrăcat şi l-a scos pe bărbat în grabă din apă. Începuse să se invineţească şi nu respira, salvatorul i-a aplicat manevrele învăţate la cursul de prim ajutor, iar bărbatul a început să elimine apa din plămâni şi să tragă aer puternic dintr-o dată. Omul a fost salvat!",  au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Salvatorul a mărturisit că şi-a făcut datoria, ca de fiecare dată.

"Bărbatul era inconştient şi l-am scos repede la mal pentru a-i face manevrele de resuscitare. Am facut manevrele conform manualului şi mulţumesc lui Dumnezeu că victima a devenit conştientă după câteva minute ", a spus pompierul pentru epitesti.ro 

Potrivit ISU Arges, "Plutonierul adjutant Nicolae Căplănuşi nu este la prima viaţă salvată. El este salvator prin definiţie. Are o experienţă de peste 14 ani, la ISU Argeş, şi sute de vieţi salvate la locul de muncă şi când era in concediu. În 2011 a salvat o persoană care se înecase cu o bucată de carne, iar anul acesta se afla în trafic când o autocamionetă a luat foc, acesta s-a asigurat că participanţii la trafic nu vor fi victimele unei posibile explozii."

În semn de recunoştinta pentru spiritul său civic, managerii hotelului si-au exprimat public multumirea printr-o fotografie postată pe reţelele de socializare.

Fotografia a fost preluată şi de către MAI şi postată pe pagina oficială de Facebook cu mesajul " Îți mulțumim și noi, Salvatorule, pentru că ai fost OMUL potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. Concediu plăcut în continuare, Nicolae!"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close