Antena 3 CNN Actualitate Ponta: România, dornică să colaboreze în schimburile de informaţii pentru combaterea evaziunii fiscale

Ponta: România, dornică să colaboreze în schimburile de informaţii pentru combaterea evaziunii fiscale

Ponta: România, dornică să colaboreze în schimburile de informaţii pentru combaterea evaziunii fiscale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Mai 2013   •   20:21

România este perfect pregătită şi dornică de colaborare în schimbul de informaţii şi în toate măsurile de interconectare pentru combaterea evaziunii fiscale şi a spălării de bani, a subliniat premierul Victor Ponta miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, în urma reuniunii Consiliului European dedicată energiei şi combaterii evaziunii fiscale.

"La politica fiscală şi combaterea evaziunii fiscale, România a susţinut opinia exprimată de Consiliu şi, de fapt, şi de Comisia Europeană privind acordurile de schimb de informaţii între toate ţările membre şi între ţările UE şi alte ţări, negocierea unor acorduri cu ţări din Europa, fie că vorbim de Andorra, de Monaco, de Elveţia, care au o legislaţie specială. Evident, România este perfect pregătită şi dornică de a colabora în schimbul de informaţii şi în toate măsurile de interconectare pentru combaterea evaziunii fiscale şi a spălării de bani", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Acesta a mai arătat că în cadrul lucrărilor Consiliului au fost abordate şi o serie de aspecte sociale, în special cele conexe politicii energetice.

"S-a reliefat importanţa investiţiilor în energie, pentru a se crea noi locuri de muncă - problema numărul unu a UE şi a României şi a tuturor ţărilor în acest moment. De asemenea, s-a păstrat politica de susţinere şi de sprijin pentru consumatorii vulnerabili. România are o categorie importantă, mult mai mare decât majoritatea ţărilor UE, de populaţie care trebuie să fie protejată faţă de creşterea preţului energiei", a afirmat Ponta.

Angela Merkel, despre summitul UE: Facem front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale

Potrivit premierului, în cadrul reuniunii s-a reiterat sprijinul pentru investiţiile privind eficienţa energetică din fonduri de coeziune şi structurale.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close