Antena 3 CNN Actualitate Ţara europeană care îi obligă pe proprietarii locuințelor goale să le închirieze

Ţara europeană care îi obligă pe proprietarii locuințelor goale să le închirieze

O ţară din Europa vrea să oblige proprietarii care deţin locuinţe libere să le închirieze pe termen lung.

Ţara europeană care îi obligă pe proprietarii locuințelor goale să le închirieze
Sursa foto: Gettyimages | FG Trade
de Ioana Mircea    |    21 Feb 2023   •   12:41

Guvernul Portugaliei vrea să îi oblige pe proprietarii din întreaga ţară, care au locuințe neocupate să le pună la dispoziția chiriașilor pe termen lung, cu scopul de a creşte oferta pe piaţa imobiliară.

Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri aprobat la o reuniune a Cabinetului care a avut loc săptămâna trecută. Planul "Mai multe locuinţe" include şi limitarea majorării chiriilor.

Proprietarii de locuinţe şi investitorii contracarează această decizie şi susţin că obligarea oamenilor să îşi închirieze locuințelor încalcă dreptul la proprietatea privată prevăzut în constituție. Asociația dezvoltatorilor şi investitorilor imobiliari din Portugalia a dat publicităţii un comunicat în care a calificat închirierea forţată drept un atac la adresa proprietăţii private.

Citeşte şi: ANAF a publicat modelul de declaraţie pentru românii care închiriază locuințe. Sancțiunile pot ajunge până la 1.000 de lei

Cu toate acestea, ministrul portughez al Locuinţei, Marina Goncalves, a apărat iniţiativa afirmând că aceasta reprezintă o modalitate de a reduce o criză de spaţii de locuit, care a dus chiriile la valori record, în special în Lisabona.

Propunerile Guvernului portughez privind locuințele vor fi supuse dezbaterii publice până la data de 16 martie, când Cabinetul va vota forma lor finală, potrivit  bloomberg.com.

×
Subiecte în articol: inchiriere Portugalia
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close