Antena 3 CNN Actualitate Povestea lui Dominic, copilul care schimbă câte un strat de piele pe zi

Povestea lui Dominic, copilul care schimbă câte un strat de piele pe zi

Dominic e unul din cei 5000 de copii din România, care suferă de o boală rară. Băiatul are doar patru ani, dar chipul lui e deja brăzdat de riduri. Asta pentru că micuțul schimbă câte un strat de piele pe zi.

Povestea lui Dominic, copilul care schimbă câte un strat de piele pe zi
de Evghenia Kironaki    |    07 Oct 2020   •   17:40

Mama lui se teme că ceilalţi copii îl vor respinge. Mai grav, Dominic riscă să dezvolte o infecție, care-i poate fi fatală. Dar, prin campania demarată de UNICEF, îi puteţi ajuta pe Dominic şi pe copiii ca el să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie şi să fie bine primiți în orice comunitate.

"Noi schimbăm pielea, în mod normal, la o lună, nu simțim. La el, procesul e atât de accelarat, încât la 24 de ore el schimbă... Pielea lui arată mult mai bătrână, e ridată mult mai mult. Vedeţi cum e. Adică, eu sunt așa la 40. Iar el e așa la 4 ani. Doctorii la care mergeam, la dermatologi, unii nici nu ştiau ce-i aia ihtioză.

E o boală atât de rară, e un caz la 250 000 de oameni. Boala lui este ameninţătoare de viaţă. Unul din riscurile cele mai mari la el este infecţia. Cei mai mulţi copii nici nu trec de 2 ani. Dacă nu este îngrijit, dacă nu este spălat zilnic,  o oră, o oră și jumătate", a explicat Elena, mama lui Dominic.

Copiii cu dizabilități au nevoie de acces la servicii specializate şi, totodată, trebuie să crească alături de ceilalţi copii. Prin proiectul UNICEF „Servicii Comunitare pentru Copii”, echipele comunitare, formate dintr-un asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar, oferă copiilor din familii vulnerabile accesul la serviciile medicale, sociale și școlare de care au nevoie. 

Trimite acum un SMS gratuit cu textul COPIL la 8844 și donează 2 euro în fiecare lună. Ajută-i pe  Dominic şi alți copii ca el să aibă acces la serviciile de care au nevoie. Îți mulțumim!

×
Subiecte în articol: UNICEF
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close