Antena 3 CNN Actualitate PPMT îi răspunde lui Băsescu: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad

PPMT îi răspunde lui Băsescu: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad

PPMT îi răspunde lui Băsescu: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad
Sursa foto: Foto: nemeselod.ro
12 Aug 2013   •   12:41

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, declară că nu înţelege cum ar putea fi interzisă organizarea Universităţii de la Băile Tuşnad şi adaugă că politicienii români "ar trebui să caute, prin dialog, rezolvarea problemelor", scrie Mediafax.
   
"Politicienii români, în loc să se concureze cine poate condamna mai repede declaraţiile de la universităţile de vară maghiare, ar trebui să caute, prin dialog, rezolvarea problemelor", a spus Nemes, referitor la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu de la Izvoru Mureşului.
   
Acesta a afirmat că Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad a fost, în urmă cu câţiva ani, locul dialogului româno-maghiar, iar acum este locul dialogului maghiaro-maghiar.

"Ar trebui să ne gândim foarte serios la faptul ca această universitate să redevină locul dialogului româno-maghiar. Este nevoie de un dialog şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti, fără sprijinul lor nu avem cum să obţinem autonomia. Oricum, nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de Vară de la Tuşnad Băi", a spus Nemes Elod. 
   
Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, luni, că, dacă Universitatea de vară de la Băile Tuşnad se va petrece la fel ca în acest an, atunci nu se va mai desfăşura.
 
Universitatea de Vară "Balvanyos" de la Băile Tuşnad, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 23-28 iulie, sub motto-ul "Timpul nostru!", la seminarii participând peste 350 de invitaţi.
   
Printre personalităţile care s-au afla la Băile Tuşnad s-au numărat premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, dar şi europarlamentarii Sogor Csaba şi Tokes Laszlo.

Citeşte şi:

Băsescu îi atacă pe unguri: România îşi va asuma leadership-ul PUNERII LA PUNCT a Budapestei. Au atins limita decenţei

Băsescu, întrebat de ce circulă liber Viktor Orban în Covasna, Harghita: Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat?

Băsescu, românilor de pretutideni: Declaraţi-vă, fraţilor, români! Nu moldoveni, vlahi sârbi, sau mai ştiu eu ce alte identităţi

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close