Antena 3 CNN Actualitate Nouă prefecţi au fost schimbaţi din funcţii

Nouă prefecţi au fost schimbaţi din funcţii

Nouă prefecţi au fost schimbaţi din funcţii
18 Feb 2016   •   16:49

Nouă prefecți au fost schimbați în urma hotărârilor adoptate joi în ședința de Guvern, însă acestea reprezintă doar o primă etapă a unui proces care va continua, probabil, săptămâna viitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

"Aceste schimbări de prefecți sunt doar o primă etapă, va mai urma o etapă, probabil săptămâna viitoare. Suntem în proces de evaluare a candidaților pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor și a competențelor pe care persoanele îndreptățite le pot avea. Guvernul evaluează performanțele acestora, dar ține cont și de faptul dacă au calificarea necesară, au condus unități administrative sau au acest grad de inspector guvernamental", a spus purtătorul de cuvânt la finalul ședinței de guvern.

Astfel, Guvernul a decis eliberarea din funcție a prefecților: Feneșer Gheorghe (Alba), Oprescu Mihail Adrian (Argeș), Țintean Ioan (Bistrița-Năsăud), Macaleți Costică (Botoșani), Olteanu Nicu Lucian (Brăila), Marinescu Ioan (Dâmbovița), Văcaru Alin Vasile (Gorj), Avram Eugeniu (Satu-Mare), Puică Andrei (Vaslui). Totodată, pe funcțiile de prefect rămase libere, au fost făcute următoarele numiri: Cornel Murg — județul Alba (până astăzi a ocupat funcția de subprefect), Cristian Soare — județul Argeș, Victor Ovidiu Frenț — județul Bistrița-Năsăud (până astăzi a ocupat funcția de subprefect), Dan Nechifor — județul Botoșani, Mădălina Cochino — județul Brăila, Gheorghe Paraschivu — județul Gorj, Marian Grigoraș — județul Iași, Daniel Olteanu — județul Vaslui, Antonel Jîjîie — județul Dâmbovița și Radu Bud — județul Satu Mare.

În județul Iași, postul de prefect era vacant din 4 ianuarie.

Dan Suciu a menționat că evaluarea prefecților și subprefecților s-a încheiat în urmă cu aproximativ o săptămână, dar și că schimbarea prefectului de Argeș nu a avut legătură cu cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la "Marie Curie", având în vedere că evaluarea acestuia era deja realizată la momentul respectiv.

"Aceste numiri vin ca urmare a unei evaluări pe care Ministerul de Interne a făcut-o, ținând cont de activitatea prefecților care au fost schimbați sau dorința de a se implica în politică. (...) Inițial, Guvernul ar fi dorit să organizeze concursuri pentru numirea în această funcție, concursuri în condițiile legii, dar e o procedură care durează foarte mult timp. (...) A trebuit să avem aceste numiri tot cu caracter temporar", a spus el.

×
Subiecte în articol: prefecti Dan Suciu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close