Antena 3 CNN Actualitate Premieră în România: un făt a fost operat intrauterin pentru o anomalie rară

Premieră în România: un făt a fost operat intrauterin pentru o anomalie rară

Premieră în România: un făt a fost operat intrauterin pentru o anomalie rară
10 Feb 2015   •   20:50

Premieră în lumea medicală din România. Un făt a fost operat intrauterin pentru o anomalie rară care i-ar fi putut provoca amputarea mâinii. Intervenţia a fost realizată în a 26-a săptămână de sarcină la spitalul Regina Maria de doctorul Hadi Rahimian, specialist în chirurgie fetală.

Anastasia este primul copil operat în România în timp ce nici nu venise încă pe lume de o anomalia congenitală rară. Aceasta ar fi dus la amputarea braţului după naştere. Brida amniotică este o anomalie congenitală care apare atunci când membrana internă a sacului amniotic în care se dezvoltă fătul, se rupe. Apar benzi fibroase care se pot înfăşura strâns în jurul copilului şi care pot afecta circulaţia din zona respectivă.

După ce la 26 de săptămâni a suferit operaţia, a fost născută la 37 de săptămâni perfect sănătoasă.

"Sarcina a decurs absolut normal până în luna a treia, când am aflat de la medicul meu curant din Craiova că există o problemă. Ecografia a evidenţiat o bridă amniotică, o bandă fibroasă care ar fi putut să se înfăşoare strâns în jurul mâinii sau piciorului copilului. M-am speriat în primul moment, însă imediat am început să mă gândesc la soluţii. Nu ştiam ce să cred, mai ales că ceea ce aflasem era de-a dreptul înfricoşător, deoarece bebeluşul s-ar fi putut naşte cu malformaţii.", a declarat mama Anastasiei, citată în comunicatul spitalului.

După intervenţie, mama şi copilul au fost urmăriţi atent pe toată durata sarcinii, până la naştere, pentru monitorizarea dezvoltării extremităţii afectate.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close