Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta s-a întâlnit cu Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Premierul Ponta s-a întâlnit cu Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Premierul Ponta s-a întâlnit cu Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa
Sursa foto: Foto: gov.ro
05 Iun 2014   •   16:53

Primul ministru Victor Ponta s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a anunţat Guvernul.

Ponta şi Hagel au discutat despre situaţia regională, problemele comune de securitate şi despre colaborarea militară dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Premierul a precizat anterior că mesajul Guvernului transmis către oficialul american va fi că România îşi îndeplineşte îndatoririle, fiind un aliat serios şi important al SUA şi un factor de stabilitate în regiune.

Secretarul american al Apărării a sosit, joi, în Portul Constanţa. El a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Mircea Duşa, cu care a avut discuţii la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale "Mureşul".

Şeful Pentagonului a afirmat că a discutat cu Duşa inclusiv despre situaţia din Ucraina, amintind că preşedintele Obama a anunţat, în această săptămână, că va cere Congresului să aloce un miliard de dolari pentru a îmbunătăţi capacitatea SUA şi a forţelor aliate din Europa, inclusiv pentru exerciţii şi pregătire.

Potrivit lui Hagel, România este un partener de încredere al SUA şi că preşedintele Barack Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României.



 

 

 

 





×
Subiecte în articol: Chuck Hagel Victor Ponta Pentagon
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close