Antena 3 CNN Actualitate Preotul Francisc Doboș: ”Ceea ce au făcut cu Cristos, vor face și cu noi. L-au răstignit pe el, ne vor răstigni și pe noi. Fie cu vorba, fie cu fapta”

Preotul Francisc Doboș: ”Ceea ce au făcut cu Cristos, vor face și cu noi. L-au răstignit pe el, ne vor răstigni și pe noi. Fie cu vorba, fie cu fapta”

„Ne rugăm pentru pace, ne rugăm ca să înceteze armele, dar ca să se deschidă și inimile”, a transmis preotul catolic Francisc Doboș, cu ocazia sărbătorii Paștelui de către credincioșii romano-catolici.

Preotul Francisc Doboș: ”Ceea ce au făcut cu Cristos, vor face și cu noi. L-au răstignit pe el, ne vor răstigni și pe noi. Fie cu vorba, fie cu fapta”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2022   •   16:18

„Nu au nevoie de pace doar ucrainenii. Avem nevoie de pace și noi ca acel conflict să nu cuprindă și inimile noastre. Privind atâta violență riscăm să intrăm în acel mecanism de junglă, să ne fie frică și să alergăm la Dumnezeu oarecum psihotic, cerându-i lui Dumnezeu, dar fără să avem prea multă încredere în El. Avem nevoie să ne lăsăm cuprinși de o vizită de sus, adică de învierea din morți a lui Cristos.”, a transmis părintele Francisc Doboș.

Întrebat dacă Papa Francisc va merge la Kiev și dacă acesta s-ar teme pentru propria viață, părintele Francisc Doboș a răspuns:

„Cunoscându-l pe Papa Francisc, ar face fără ezitare un astfel de gest. Nu s-ar teme, în niciun caz. Ceea ce au făcut cu Cristos, vor face și cu noi. L-au răstignit pe El, ne vor răstigni și pe noi. Ceea ce se și întâmplă. Fie cu vorba, fie cu fapta.

Nu ne dorim lucrul acesta. Nu ne aruncăm în fața pericolului, dar nu evităm dimensiunea profeției. Trebuie să ieșim în fața comunității. Nu doar a comunității internaționale, ci a comunității pe care o păstorim, să fim mărturie vie a prezenței lui Dumnezeu în lume. Învierea din morți a lui Cristos să devină sărbătoare de înviere pentru fiecare dintre noi, pentru că suntem cuprinși deja de mai multe frici.”

×
Subiecte în articol: Francisc Doboș Paste
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close