Antena 3 CNN Actualitate Președintele Volodimir Zelenski vine marți în România. Va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Președintele Volodimir Zelenski vine marți în România. Va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 10 octombrie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

Președintele Volodimir Zelenski vine marți în România. Va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    09 Oct 2023   •   17:15

Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun.

Consultările politice aprofundate, la București, dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Volodimir Zelenski vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia.

Totodată, Președintele României va pune accentul pe abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei, precum și respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Citește și: Programul preşedintelui Volodimir Zelenski în ţara noastră. Liderul de la Kiev soseşte mâine la Bucureşti 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Klaus Iohannis
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close