Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Comisiei Serviciului de Informații Externe: ”România trebuie să adopte o reacție rapidă”

Preşedintele Comisiei Serviciului de Informații Externe: ”România trebuie să adopte o reacție rapidă”

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Weber, transmite că românii nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce privește securitatea țării noastre în contextul invadării Ucrainei de către forțele ruse.

Preşedintele Comisiei Serviciului de Informații Externe: ”România trebuie să adopte o reacție rapidă”
Sursa foto: Facebook/Mihai Weber
de Redacția Antena 3    |    24 Feb 2022   •   20:36

„Condamn în termenii cei mai fermi această agresiune, iar România, împreună cu comunitatea internaţională, trebuie să adopte o reacţie rapidă, unită, solidară, dură ca poziţionare politică şi cu un regim de sancţiuni care să izoleze Rusia. În calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, am urmărit şi urmăresc cu atenţie evoluţiile actuale de securitate de la graniţa cu Ucraina şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România”, spune Mihai Weber.

Deputatul PSD a transmis că „România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii săi din NATO şi Uniunea Europeană”.

„Calitatea de membru cu drepturi depline ai celei mai puternice alianţe militare - NATO, calitatea de membru al UE, creează României o garanţie de securitate pe care nu a mai avut-o niciodată în situaţii similare. Vreau să-i asigur pe români că nu au motive de îngrijorare şi că niciun cetăţean al României nu are motive să se teamă, deoarece instituţiile cu atribuţii în domeniu vor aplica, la nivel interinstituţional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situaţii”, a completat Weber.

 

×
Subiecte în articol: Rusia UE NATO

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Scandal maxim pe net: Decât cu popa în Rai, mai bine cu pisicile în Iad
x close