Antena 3 CNN Actualitate Preparatele - vedetă de pe masa de Revelion, la români | Prețurile la pește, în Piața Obor din București

Preparatele - vedetă de pe masa de Revelion, la români | Prețurile la pește, în Piața Obor din București

Sunt ultimele pregătiri pentru trecerea dintre ani, iar magazinele și piețele sunt aglomerate încă de la primele ore. Masa festivă îi lasă pe mulți români, fără bani. Prețul peștelui, dar și al preparatelor vedetă din meniul de Revelion a crescut simțitor.

de Ioana Ciobanu    |    Ioana Mircea    |    30 Dec 2023   •   09:58

De pe mesele de Revelion ale românilor nu vor lipsi preparatele din pește pentru că românii țin la tradiții și superstiții. Iar una dintre ele spune că la trecerea între ani trebuie să mănânci pește ca să aluneci în Noul An ca peştele prin apă.

Cu toate acestea, din cauza prețurilor care au crescut în ultima perioadă, românii se mai restrâng la cantitatea porției de pește. Nu mai cumpără pe săturate, ci doar cât să își facă pofta.

Citește și: Produsele care se scumpesc în România, din 2024. Pentru ce vor plăti românii mai mult

De exemplu, în Piața Obor, din București, somonul rămâne unul dintre cele mai scumpe sortimente de pește. Se vinde cu aproximativ 80-90 de lei kilogramul. La același preț sunt și rondelele de somn.

Macroul este 19 lei kilogramul, fiind de altfel și cel mai ieftin sortiment de pește. Păstrăvul costă 30 de lei kilogramul, iar creveții 70 de lei kilogramul. Caracatița se vinde cu prețuri între 55 și 140 de lei kilogramul.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close