Antena 3 CNN Actualitate Preţul apartamentelor din Bucureşti, la nivelul anului 2007

Preţul apartamentelor din Bucureşti, la nivelul anului 2007

Preţul apartamentelor din Bucureşti, la nivelul anului 2007
12 Noi 2008   •   01:22

Criza de pe piaţa imobiliară a adus preţurile locuinţelor la nivelul anului trecut şi se aşteaptă ca procesul de scădere să continue. ?De la începutul anului, preţurile imobilelor au scăzut direct proporţional cu creşterile din 2006-2007?, informează site-ul imobiliar anunturiparticulari.ro.
Astfel, preţurile locuinţelor au atins "minime record", iar un apartament cu două camere într-o zona bună, confort 1, cu îmbunătăţiri poate fi găsit şi la un preţ de 80.000 de euro. Totodată, o garsonieră confort I a atins pragul de 60.000 de euro în zone considerate bune din Bucureşti. Scăderi semnificative ale preţurilor sunt înregistrate şi în cazul apartamentelor cu 2, 3 sau 4 camere.
Scăderea preţurilor este văzută drept o consecinţă directă a crizei economice, instabilitatea acestora datorându-se diminuării cererii solvabile de pe piaţă, mai ales în urma înăspririi condiţiilor de creditare.
Oricum, în luna octombrie a acestui an volumul imobilelor scoase la vânzare de către proprietari, continuă trendul ascendent. Numărul ofertelor imobiliare se menţine ridicat.
Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.
Pe de altă parte, un român trebuie să muncească mai mult pentru a-şi permite un apartament. În 2002, cu salariul mediu din Capitală se putea achita un apartament cu două camere în 66 de luni, în timp ce în prezent un bucureştean care câştigă salariul mediu are nevoie de 200 de luni pentru a-şi cumpăra aceeaşi locuinţă, dar cu şase ani mai veche. Astfel, raportul dintre preţul mediu al unui apartament cu două camere din cartierul bucureştean Vitan şi salariul mediu net din Capitală a crescut de trei ori în ultimii şase ani, gradul de accesibilitate a locuinţelor scăzând proporţional.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close