Antena 3 Actualitate Scandal în Belgia, după ce două autocare cu muncitori români au ajuns într-un parc de vacanță. A fost chemată poliția!

Scandal în Belgia, după ce două autocare cu muncitori români au ajuns într-un parc de vacanță. A fost chemată poliția!

de Adelina Miron    |    28 Iun 2021   •   17:22
Scandal în Belgia, după ce două autocare cu muncitori români au ajuns într-un parc de vacanță. A fost chemată poliția!
Sursa foto: Pixabay

Mai multe persoane cazate într-un parc de vacanță din Belgia s-au arătat deranjate de prezența unor muncitori români, aduși acolo cu autocarele. Primarul orașului consideră că spațiul turistic nu este potrivit pentru muncitori. Poliția a fost solicitată pentru a interveni.

O sută de muncitori au ajuns în două autocare, joi, în parcul de vacanță Blauwe Meer din orașul belgian Lommel.

Primarul orașului s-a arătat îngrijorat de încălcarea măsurilor de protecție privind combaterea COVID-19.

„Poliția a fost la fața locului vineri dimineață. Din parc am primit sesizări cu privire la posibile încălcări ale măsurilor privind combaterea coronavirului. România este o zonă verde, așa că nu este o problemă acolo. Aceste persoane nu trebuie să fie în carantină, dar trebuie să aibă un certificat. Am contactat Oostappen (n.r. administratorul parcului de recreere), unde se face referire la angajatorul acestor persoane pentru a monitoriza respectarea măsurilor corona.”, a spus primarul, potrivit stiridiaspora.ro.

Acesta consideră că parcul de vacanță nu este un loc potrivit pentru cazarea muncitorilor români și că prezența lor acolo creează disconfort turiștilor.

„Blauwe Meer este situat într-o zonă de recreere și, după părerea noastră, acesta nu este locul potrivit pentru a găzdui muncitorii migranți. Am adus deja în discuție acest lucru de mai multe ori cu Oostappen, dar ei îl descriu drept turism de afaceri. Nu este plăcut nici pentru turiștii cazați la Blue Lake, dar nici nu este un mod uman de a găzdui timp de săptămâni întregi muncitori care trebuie să muncească foarte mult în timpul zilei. Vom afla cu câți oameni trebuie să-și petreacă noaptea într-o caravană".

Unul dintre oaspeți spune că în fiecare an ”sunt puși în fața faptului împlinit”.

"Au venit două autobuze, complet pline. La început am crezut că sunt solicitanți de azil. Oamenii au fost lăsați aici și s-au împrăștiat în cele aproximativ 40 de rulote goale din spatele parcului. Suntem dezorientați.” Administrația parcului nu a comunicat acest lucru, iar noi, ca și oaspeți anual, suntem puși în fața faptului împlinit", spune unul dintre oaspeți, citat de nieuwsblad.be.

×
Subiecte în articol: romani muncitori Belgia

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close