Antena 3 CNN Actualitate ”Prima baie": O deputată cere Guvernului să le ofere românilor câte 200 de euro pentru a-și face grup sanitar acasă

”Prima baie": O deputată cere Guvernului să le ofere românilor câte 200 de euro pentru a-și face grup sanitar acasă

”Prima baie": O deputată cere Guvernului să le ofere românilor câte 200 de euro pentru a-și face grup sanitar acasă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2016   •   15:54

Deputatul PSD Aurelia Cristea, care a inițiat legea antifumat, cere acum Guvernului să instiuie un program intitutal "Prima baie", prin care statul să ofere câte 200 de euro românilor pentru a-și amenaja grupuri sanitare în locuințe. Ea susține ca subvenționarea amenajarii de bai "va imbunatati statisticile privind igiena personală, de la igienă corporala, la spălat pe dinti", scrie hotnews.ro.

Parlamentarul de Cluj a adresat o interpelare către prim-ministrul Dacian Cioloș referitoare la "posibilitatea sustinerii de catre Guvernul Romaniei a unui program national de tip Prima Baie, cu prioritate pentru mediul rural"  - se arată într-un comunicat de presa emis, joi, de Camera Deputatilor.

Obiectivul declarat al acestui program este dotarea minimală cu obiectele sanitare necesare a unui procent semnificativ din cele peste 3,4 milioane de gospodării care, conform recensământului din anul 2011, nu beneficiaza de o baie funcționala.

Aceste gospodarii sunt situate in special in mediul rural si supuse unor riscuri uriase de sanatate cauzate de lipsa unei bai functionale in interiorul locuintei si implicit a igienei corespunzatoare, își motiveaza Cristea solicitarea.

In interpelarea adresată premierului Ciolos, deputata Aurelia Cristea propune concret "un program de tipul Prima Baie prin care să fie acordată o subventie de 200 Euro".

Sursa: hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: aurelia cristea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close