Antena 3 CNN Actualitate Prima comună din România cu pistă pentru biciclişti. Proiectul a costat peste 500.000 de lei

Prima comună din România cu pistă pentru biciclişti. Proiectul a costat peste 500.000 de lei

Prima comună din România cu pistă pentru biciclişti. Proiectul a costat peste 500.000 de lei
Sursa foto: foto: alba24.ro
12 Feb 2015   •   14:20

Comuna Ciugud din judeţul Alba este prima comună din România care are o pistă pentru biciclişti. Lungă de 2 kilometri, pista a costat autorităţile peste 500.000 de lei, însă proiectul a fost finanţat cu bani europeni.

"Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti, lucru cu nu se poate lăuda deocamdată multe orașe sau municipii. Valoarea contractului a fost de 528.825,92 lei-TVA inclus, fiind susţinut cu fonduri din bugetul local. Executantul investiţiei este ELIS PAVAJE. Lucrările au început 10 septembrie 2014 şi au fost finalizate în această lună. Pista de biciclete este trasată clar, cromatic şi fizic, aşa cum este normal, delimitată de spaţiul carosabil" se arată într-un comunicat de presă.

Primarul comunei, Gheorghe Damian a spus că pista ar putea fi legată în viitor de municipiul Alba Iulia.

"Am discutat cu administraţia să legăm municipiul Alba Iulia de comuna Ciugud, printr-o pistă de biciclişti care să vină de pe dealul Mamut, să coboare pe malul Ampoiului, să ajungă pe râul Mureş, până la Drâmbar şi de acolo, tot pe malul Mureşului până la Oarda, de unde să urce prin Pâcliţa, să lege pista de pe Mamut. Este un proiect la care ne gândim să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional", a spus Gheorghe Damian.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close