Antena 3 Actualitate Prima femeie general din Armata Română, Floarea Şerban, a preluat conducerea Romarm

Prima femeie general din Armata Română, Floarea Şerban, a preluat conducerea Romarm

19 Feb 2015   •   11:33
Prima femeie general din Armata Română, Floarea Şerban, a preluat conducerea Romarm

Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a preluat conducerea Romarm, după ce fostul director al producătorului de armament a fost arestat săptămâna trecută pentru abuz în serviciu. Floarea Şerban este  trimisă în judecată în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, noul director a fost numit ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Romarm.

Ministrul de resort, Mihai Tudose, a declarat că va sprijini "relansarea şi revitalizarea" Romarm şi că activitatea companiei trebuie să se bazeze pe "înalte principii de etică şi morală" şi să fie guvernată de "un înalt spirit de legalitate", se arată în comunicat.

Directorul Romarm, Dan Tache, şi şeful sucursalei din Braşov a companiei, Aurel Velţan, au fost arestaţi săptămâna trecută pentru abuz în serviciu, în legătură cu încheierea ilegală a unor contracte de prestări servicii cu Gold Trans Tur, care a încasat peste 770.000 de lei fără a executa serviciile prevăzute.

Noul şef al Romarm, Floarea Şerban, lucrează în domeniul apărării din anul 1973, având funcţii precum secretar de stat în MApN, şef al Direcţiei Relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică din MApN sau locţiitor al şefului Reprezentanţei militare a României la NATO şi UE.

În 2013, Şerban şi alţi zece generali şi colonei, inclusiv fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, au fost trimişi în judecată în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false.

Romarm are capital integral de stat şi 15 filiale. Valoarea contractelor de export încheiate de companie în 2014, cu livrări şi în 2015, este de 262 milioane dolari. Anul trecut, Romarm a exportat produse de 85 milioane dolari.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close