Antena 3 CNN Actualitate Primarul șpăgar din Mioveni a fost suspendat din funcție. Prefectul din Argeș a făcut anunțul

Primarul șpăgar din Mioveni a fost suspendat din funcție. Prefectul din Argeș a făcut anunțul

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, care a fost prins în timp ce înapoia o șpagă de 10.000 de euro, a fost suspendat din funcție.

de Andreea Ştefan    |    06 Oct 2023   •   14:53

Anunțul suspendării lui Ion Georgescu din funcția de primar a fost făcut de prefectul județului Argeș.

Atribuțiile vor fi preluate automat de viceprimarul orașului, Țurlea Ciprian Mihail.

Reamintim faptul că Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi seară. 

Acesta a fost reținut de DNA, sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi cerut mită 30.000 de euro pentru o angajare într-un spital, pe un post de conducere.

Citește și: Stenograme între primarul din Mioveni și șeful Poliției Locale, cel care i-a promis ”șpaga în rate”: ”Nu rămân dator”

Pentru că nu a putut rezolva angajarea, primarul a vrut să dea înapoi cei 10.000 de euro primiți avans, moment în care a fost prins în flagrant.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină "promisiunea" făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

×
Subiecte în articol: Ion Georgescu primar mioveni
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close