Antena 3 CNN Actualitate Primăriile din București și Brașov se duelează în comentarii și clipuri pe TikTok: ”Măcar avem apă caldă”

Primăriile din București și Brașov se duelează în comentarii și clipuri pe TikTok: ”Măcar avem apă caldă”

Primăriile din București și Brașov se duelează pe TikTok. Lipsa apei calde și utilajele de deszăpezire sunt subiectele care au generat un dialog cu sute de reacții din partea urmăritorilor.

Primăriile din București și Brașov se duelează în comentarii și clipuri pe TikTok: ”Măcar avem apă caldă”
Sursa foto: primaria-brasov.ro & Facebook/Primăria Municipiului București
de Adelina Miron    |    26 Noi 2021   •   10:13

Marți, pe contul de Tik Tok al Primăriei Brașov a  apărut un clip în care municipalitatea prezenta utilajele de deszăpezire care sunt pregătite pentru iarnă. 

Administratorii contului de TikTok al Primăriei Capitalei nu au fost impresionați și le-au transmis un mesaj autorităților din Brașov: ”sunteți slabi”

Comentariul a adunat peste 300 de like-uri, așa că reprezentanții municipalității au răspuns cu un videoclip în care apare un duș din care curge apă.  Alături de imagini Primăria Brașov a atașat mesajul „Măcar avem apă caldă”. 

Clipul a strâns peste 27.000 de aprecieri și peste 600 de comentarii, în doar 24 de ore, transmite brasov.net.


 

Lipsa apei calde este o problemă acută în București. La începutul lunii noiembrie, directorul general al Termoenergetica, Claudiu Creţu, prezenta situația dezastruoasă a sistemului centralizat de încălzire.

„Avem pierderi în reţea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră. Dincolo de irosire, de problemele financiare generate de aceasta şi de pericolul surpării la care sunt expuse zone întregi din Bucureşti, agentul termic nu poate ajunge până la capetele de reţea. Aşa se face că bucureştenii din zone precum Tei şi Colentina nu au apă şi căldură la temperaturi optime. Soluţia pentru reducerea acestor pierderi este angajarea mână de lucru, de aproximativ 200 de oameni, avem nevoie de sudori pentru repararea punctuală a ţevilor. Dar legea mă opreşte să fac asta. Sunt companie cu pierderi şi nu pot angaja”, a explicat directorul general Claudiu Creţu în discuţia cu prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru.

Claudiu Creţu a mai precizat că instituţiile responsabile de rezolvarea problemei termoficării în Bucureşti nu trebuie să se bazeze pe alternativa încălzirii populaţiei cu sisteme electrice, deoarece ”reţeaua de electricitate nu ar rezista”.

De asemenea, nici reţeaua de distribuţie de gaze nu este pregătită să facă faţă unui consum generat de peste 500.000 de centrale individuale.
 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close