Antena 3 CNN Actualitate Primarul Capitalei, Gabriela Firea, măsuri drastice după ce un tramvai a luat foc în trafic

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, măsuri drastice după ce un tramvai a luat foc în trafic

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, măsuri drastice după ce un tramvai a luat foc în trafic
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
23 Aug 2017   •   14:13

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat miercuri formarea unei comisii de anchetă la nivelul RATB pentru a depista cauzele incidentului produs miercuri dimineaţă pe linia tramvaiului 25, informează un comunicat de presă al municipalităţii.

"Am  solicitat conducerii RATB să identifice de urgenţă cauzele care au dus la producerea acestui incident şi să ia măsurile tehnice care se impun pentru a preîntâmpina astfel de situaţii care pot pune în pericol călătorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie să înnoim de urgenţă parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut investiţii majore de foarte mulţi ani. De aceea, reiterez faptul că procedura de achiziţie lansată de Municipalitate pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezintă o prioritate zero pentru actuala administraţie. În paralel cu derularea acestei licitaţii, am finalizat caietele de sarcini pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregăteşte pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice", se arată în comunicat.

În acest context, Gabriela Firea a mai anunţat că a decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB.

"Am decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB, întrucât sunt profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze. Ne aşteaptă licitaţii complexe pentru proiecte esenţiale de dezvoltare a Capitalei şi nu putem accepta tergiversarea unor proceduri şi termene din cauza unor funcţionari care nu îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenţă, fie din interese nelegitime. Am analizat şi modul în care conducerea RATB şi Consiliul de administraţie al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitaţie. În concluzie, în această dimineaţă am acceptat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB. Aşteptam ca noul sistem electronic de achiziţii publice (SICAP) să asigure soluţii pentru problemele cu care se confruntă autorităţile în procedurile de licitaţii publice, inclusiv să fie însoţit de un manual de utilizare coerent şi în deplin acordul cu softul. Este de asemenea esenţială sincronizarea operării sistemului naţional cu cel european. Consider că Agenţia pentru Agenda Digitală trebuie să ia măsuri urgente împotriva celor care se fac vinovaţi de disfuncţionalităţile sistemului actual", se mai spune în comunicatul PMB.

Un tramvai de pe linia 25 a luat foc miercuri dimineaţă, din acest motiv tramvaiele de pe liniile 1, 11, 8, 25 şi 35 au fost blocate. În urma emisiei de fum, patru persoane au avut nevoie de intervenţii medicale, fiind transportate la spital. Circulaţia tramvaielor în zonă a fost reluată la ora 8,28.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: primarul capitalei Gabriela Firea
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close