Antena 3 CNN Actualitate Primarul Gheorghe Falcă a cheltuit zece milioane de lei din fonduri europene pe un drum care nu are ieşire la un capăt

Primarul Gheorghe Falcă a cheltuit zece milioane de lei din fonduri europene pe un drum care nu are ieşire la un capăt

Primarul Gheorghe Falcă a cheltuit zece milioane de lei din fonduri europene pe un drum care nu are ieşire la un capăt
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    28 Mai 2014   •   16:33

Un drum nou, realizat cu peste zece milioane de lei, pentru scoaterea traficului greu din Arad, NU poate fi folosit, pentru că nu are ieşire la un capăt, respectiv pe DN 7, unde ar trebui amenajat un sens giratoriu, dar terenurile sunt private.

Drumul dintre Câmpul Liniştii şi Centura de Nord-Vest a oraşului trebuia dat în folosinţă în luna februarie 2014.

Proiectul a costat 10,3 milioane de lei, din care opt milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar firma care a câştigat licitaţia, Sylc Con Trans, a reuşit să finalizeze lucrările în termenul contractat.

Responsabilii Primăriei, care au considerat că o intersecţie obişnuită între noul drum şi DN 7 ar periclita siguranţa rutieră, au schimbat planul şi au decis să fie construit un sens giratoriu.

Primăria a constatat, însă, că o parte din terenul necesar pentru realizarea investiţiei este în proprietatea privată a trei persoane, astfel încât procedurile de licitare a lucrărilor nu au putut fi iniţiate, până la finalizarea demersurilor juridice.

Reprezentanţii Primăriei spun însă că deschiderea circulaţiei pe noul drum va fi posibilă cu o întârziere de alte câteva luni.


×
Subiecte în articol: Arad gheorghe falca lucrari
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close